Minggu, 10 Juni 2012

telor gule bumbu gosong ala chef rokhim sparrow

keh aku pan berbagi rahasia memasake aku sing paling enak.
aran masakane adalah TELOR GULE BUMBU GOSONG. arane pancen sangar, tapi rasane ya tetep enak.
yawis keh cara carane langsung bae tak ngai ngerti mbokan koe wis ora kanti.

bahan bahan sing di butuhna:
1. mengkreng abang alias cabe merah segar.
2. bawang abang alias bawang merah 3 gluntung.
3. merica secukupnya.
4. bawang putih aja akeh akeh.
5. micin cap sasa.
6. uyah.
7. ndog ayam lehor 4.
8. santen kelapa cap suns
  

bawang mengkreng

micin sasa men rasane enak

santen men gurih

ndog lehor
 nah pertama tama bumbu bumbu seperti bawang, mengkreng, kemiri, uyah, micin dll diduleg nang layah. sementara ndog lehore di godog ndikit men mateng. ngko dong wis mateng ndoge dijoceti.
diduleg sing lembut

joceti terus dikumbah nganggo rinso
nah, setelah kaya kue.. kemudian pasang sangan dan panaskan minyak goreng atau lenga lentik.
ngko dong lengane wis panas baru bumbu bumbu sing diduleg kueh langsung di srengna alias di brukna men pating ceprat cepret.
sebelum ada bumbu

setelah ada bumbu
nah dong kira kira wis mambu enak, baru ndog lehore sing wis dijoceti miki langsung di balang balangna maring sangan. setelah ndoge wis cukup mateng berwarna kecoklatan dan bumbu mulai menyebarkan aroma gosong, langsung di curna santen cap suns menda tambah gurih. aja kelalen tambahi uyah men rasane ora anyeb jileb kaya raine koe.
balangna

sreng sreng sreng nganti geseng
currrrrrrrr..
nah, dong kira kira wis mateng.. langsung dintas wadahi maring mangkok.
katon enak
setelah itu, hias sekeren mungkin dengan nasi alias sega.
maknyus
dan kemudian dipangan alias dimakan kan kan kan kan.
tekas mangan kueh wetenge aku langsung mules
yawis kaya kue bae resepe. ngko kapan kapan tak ngai ngerti maning cara memasak SEGA GORENG ALA KADARNYA. ya wisyaa.. wassalamualaikum.. aku pan ngising ndikit,, wetenge mules..